Voittava käsi ravintolamaailmassa

on

|

views

and

comments

Olipa kyseessä sitten hieno viiden tähden ravintola tai viihtyisä kulmakahvila, unohtumattoman aterian nauttimisessa on jotain erityistä, joka jättää kävijän hyvälle mielelle ja saa käymään uudelleen. Mutta mistä tiedät, milloin saat eniten vastinetta rahoillesi? Seuraavassa on muutamia vinkkejä voittajavalintoihin ravintolaillallista suunnitellessa.

Unohtumattoman ravintolaillan resepti

Varsinkin kun kyseessä on erityinen juhlahetki, voi uuden ravintolan kokeileminen tuntua uhkapeliltä. Vaikka rahanmenetys on taattua ravintolassa toisin kuin vaikka pokeripöydässä, ravintolaillallisella olet voittanut pelin, kun ruokailukokemus on täyden hinnan arvoista – tai enemmän. Pokeripöytään istuessa on hyvä olla pokerin säännöt mielessä ja strategia valmiina. Sen sijaan ravintolapöytään istuessa peli on jo pelattu varausta tehdessä ja odotat vain tuloksia.

Hintaluokasta riippumatta parhaat ravintolat jakavat tietyt piirteet: hyvä palvelu, miellyttävä ilmapiiri ja laadukas ja maukas ruoka. Myös monipuolinen menu saattaa nostaa kertoimia varsinkin isompien seurueiden osalta, jos ruokalista huomioi monenlaiset mieltymykset. Toteutuessaan, nämä piirteet usein peilautuvat positiivisiksi arvioiksi sivustoilla kuten TripAdvisor tai Google Reviews. Pienellä tutkimuksella voit löytää täydellisen paikan, jossa voit nauttia laadukkaasta ateriasta.

Palvelu

Erinomainen palvelu on avainasemassa. Saattaa olla houkuttelevaa tarkastella vain ruoan laatua, kun arvioit jotakin ravintolaa, mutta erinomainen palvelu on yhtä tärkeää kuin herkullinen ruoka. Ystävällisestä tervehdyksestä tilauksen oikea-aikaiseen toimittamiseen, huomaavainen henkilökunta voi joko pelastaa keskinkertaisen aterian tai tehdä erinomaisesta makuelämyksestä unohtumattoman. Palvelu on monesti asia, jota ensimmäiseksi kommentoidaan arvosteluissa, mikä kertoo ystävällisen palvelun merkityksestä asiakkaille. Jos mielessäsi on uusi ravintola seuraavalle juhlaillallisellesi, palvelun laadusta voi etsiä vihjeitä kommenttikentistä.

Tunnelma

Toinen tekijä, joka yleensä ratkaisee, onko ravintolassa kannattaa vierailla uudelleen, on tunnelma. Ravintolat, jotka ovat ylpeitä sisustuksestaan, lämpimästä valaistuksesta tyylikkäästi katettuihin pöytiin, luovat aina kutsuvamman kokemuksen kuin ne, jotka eivät kiinnitä paljon huomiota yksityiskohtiin. Joskus mielenkiintoiset yksityiskohdat, kuten taideteokset tai omituiset pöydänkoristeet jättävät pysyvimmän jäljen kävijään. Toiset ravintolat tekevät vaikutuksen ruokailijoihin upealla näköalallaan tai elävällä musiikilla. Ravintoloiden nettisivut julkaisevat monesti kuvia sisustuksesta, mikä saattaa saamaan käsitystä etukäteen onko tunnelma omaan makuun.

Sijainti kannattaa tarkistaa myös ennen pöytävarausta. Onko ravintola kenties keskellä meluisaa ostoskeskusta vai rauhaisalla pikkukadulla? Ovatko tilat katutasossa vai 10. kerroksen näköalan äärellä? Ennakkotietoja keräten voit tehdä varauksen rauhallisimmin mielin, kun viihtyvyyden rakennuspalikat ovat edes joltain osin tiedossasi, vaikka et olisi suosituksia ystäviltäsi kuullutkaan.

Ruoka

Ruokalistan näkee monesti nettisivuilta etukäteen, vaikkakin laatua ei välttämättä pysty sen perusteella arvioimaan. Ravintolan tilat ja menu monesti täydentävät toisiaan. Hygieenisyys on varmasti tärkeimpiä kriteerejä ruokailijoille. Siinä sekä miljöön että annoksien on kannettava kortensa kekoon. Vaikka ruoka olisi viimeisen päälle puhtaasti valmistettu, on sitä vaikeampi uskoa, jos ravintolan yleisilme on epäsiisti. Samaan tapaan myös asiakaspalvelun laatu monesti vaikuttavat asiakkaiden mielipiteisiin ruuan laadusta. Voisi myös olettaa, että jos asiakaspalvelu on ammattimaista ja korkeatasoista, myös ruuan valmistajat ovat ammattilaisia ja ruoka korkeatasoista.

Loistavan ravintolakokemuksen rakennuspalikat

Nyt siis tiedät ravintolapöytää varatessasi ja paikassa vieraillessasi, mihin asioihin on syytä kiinnittää huomiota. Ravintola, jossa kaikki palikat ovat kohdallaan, on uudelleen vierailemisen ja suosittelemisen arvoinen paikka.

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this