Suomalainen kotikeittiö vs Ravintolat

on

|

views

and

comments

Nyt suuntamme katseemme suomalaiseen kotikeittiöön, sen sijaan että aina vain listaisimme ravintoloita! Vaikka ravintolat ovat erinomainen tapa viettää hauskaa iltaa hyvän ruoan parissa, on kotiruokailu myös todella erityinen tapa viettää iltaa. Erityisellä tarkoitamme tietysti sitä, että tätäkin perinnettä tulisi vaalia enemmän kuin mitään! Varsinkin lapsiperheissä olisi pyrittävä aina siihen, että perhe ruokailisi samaan aikaan. Tutkimustulokset osoittavat että tämä lisää myös onnellisuutta perheen kesken.

Kotiruoasta siis kirjoitamme tämän artikkelin ja annammekin muutaman erinomaisen vihjeen, miten saisit koti-illastasi parhaan mahdollisen! Oli sitten kyseessä romanttinen, kahdenkeskinen ruokailu, tai vaikkapa ystäväporukan kerääntyminen, voit tehdä illasta ikimuistoisen, todella edullisesti. Mikäli haluat tehdä oikein viimeisen päälle,  suosittelemme että valmistat 3 ruokalajin menun. Tämä on helposti toteutettavissa, kun valmistat vain alkuruoan, pääruoan, sekä jälkiruoan. Nyt voisimmekin hieman avata esimerkiksi meidän esimerkki-illallista, jolla myös sinä saat varmasti huippuhyvän illan onnistumaan!

Aivan ensiksi suosittelemme että tarkistat valmiiksi jonkun taustanauhan, tai vaikkapa soittolistan suoraan Spotifystä. Ilta ilman taustamusiikkia ei ole kunnon ilta! Tämän jälkeen voit tietysti kattaa pöydän koreaksi, oikeaoppisesti, sekä etikettejä seuraamalla. Vaikka et olisi mikään suuri etikettien ystävä, huomaathan että hienosti katettu pöytä on kuin käyntikortti illallisellesi. Tämä edustaa siis heti kättelyssä näkemääsi vaivaa!

Alkuruoaksi voit tarjota aina jopa jonkun alkoholillisen drinkin. Esimerkiksi Martini on todella hyvä, sillä se on yksi maailman tunnetuimmista aperitiiveista. Tämä sytyttää ruokahalun nopeasti, sekä jättää kivan ”buzz” fiiliksen vieraillesi!

Onkin siis itse alkuruoan vuoro. Itse lähtisin tarjoamaan esimerkiksi kylmäsavulohi salaattia, sekä vaihtoehtona vuohenjuustosalaattia. On aina hyvä olla kasvisvaihtoehto, mikäli vaikkapa kala ei maistu jollekin ollenkaan! Ei olisi nimittäin ensimmäinen kerta kun näin käy! Alkuruoan kera on hyvä tarjota esimerkiksi hieman kuivaa valkoviiniä. Tämä saa yhdessä kalan kanssa aikaan sellaisen makujen sinfonian vieraittesi suussa, että alta pois!

Pääruoaksi lähtisinkin sitten tarjoamaan tuiku perinteistä, mutta sitäkin herkullisempaa naudan sisäfilepihviä. Oikein valmistettu pihvi tulee olemaan uskomaton makuelämys niin sinulle, kuin ystävillesikin. Pihvin kera tarjoaisin esimerkiksi aina herkullista bearnaiskastiketta, sekä itsetehtyjä lohkoperunoita. Tulet yllättymään, miten upean näköisiä itsetehdyistä lohkoperunoista tulee! Muista vain että etsit tarpeeksi isoja perunoita, viipaloit ne lohkoiksi, kierittelet korppujauhoissa ja öljyssä (sekä mausteet) ja sitten uuniin lämpeämään vaan! Lohkoperunoille löydät mahtavan ohjeen vaikkapa osoitteesta www.kotikokki.net

Pääruoan kera on tietysti loistava idea tarjota punaviiniä. Pihvin kanssa kelpaa lähes kaikki punaviinit, mutta itse suosittelisin ranskalaista Chateneuf Du Pape punaviiniä. Tämä erittäin pehmeä, mutta voimakasmakuinen punaviini kruunaa täydellisesti puolikypsäksi kypsennetyn naudanpihvisi.

Jälkiruoka onkin sitten helppo. Et välttämättä näe tätä kokkiohjelmissa, mutta suosittelen kokeilemaan! Tarjoile jälkiruoaksi aivan tuikitavallista vaniljajäätelöä, tuoreiden mansikoiden kera. Tähän voit myös lisätä halukkaille lasin konjakki, ja alkaa olemaan muuten melkoinen Menu siinä kasassa! Loistava päätös, loistavalle illalliselle.

Vaihtoehtoja on tuhansia, voit siis itse päättää minkänäköisen illan haluat itsellesi ja ystävillesi rakentaa. Mikäli olet sitä mieltä, että sinulla olisi rahkeita iltojemme seremoniamestariksi, otathan suoraan yhteyttä jättämällä sähköpostisi alla olevaan kommenttikenttään. Olemme yhteydessä kaikkiin osanottajiin, niin pian kuin mahdollista. Huomaathan että suuresta ruuhkasta johtuen, vastauksemme saattaa kestää n. 1-3 päivää. Teemme kuitenkin kaikkemme, jotta pystyisimme vastaamaan palautteeseesi mahdollisimman nopeasti.

Toivotankin sinulle oikein rikkaita makuelämyksiä, hyvää syksyn alkua, sekä rauhallista joulun odotusta!

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this