Ruokailua upeassa ympäristössä – Puotilan kartano Helsingissä

on

|

views

and

comments

Puotilan kartano on upea Helsingissä sijaitseva ravintola, jonka historia ulottuu kauas 1700-luvulle asti. Pitkän historiansa aikana Puotilan kartano on toiminut eri sukujen asuinpaikkana, maatilana, kansakouluna ja häädettyjen asuntolana. Nykyään Puotilan kartano on tunnettu erinomaisesta ravintolastaan, joka tarjoaa monenlaista ruokaa. Ravintolaa voi myös vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin.

Hyvää ruokaa ainutlaatuisessa miljöössä

Puotilan kartano sijaitsee meren rannalla Vartiokylänlahdella ja sitä ympäröi rehevä ja vehreä puisto. Näkymät merenlahdelle ja puistoon tekevät siitä täydellisen paikan ruokailemiseen ja erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Kartanon upeat puitteet ja herkullinen ruoka tekevät siitä täydellisen vierailukohteen, olitpa sitten liikkeellä yksin, ystävien tai perheen kanssa. Viihtyisässä ympäristössä voit tehdä myös etätöitä tai jos vietät vapaapäivää, voit ruokailun lomassa esimerkiksi tutustua siihen, miten ostaa bitcoineja. Ravintolan ruokalista on monipuolinen ja tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja. Kun vierailet Puotilan kartanossa, saatkin taatusti unohtumattoman ruokailukokemuksen.

Puotilan kartanoon pääsee metrolla

Ravintola sijaitsee Itä-Helsingissä, rauhallisella Puotilan alueella, johon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. Helpoin tapa on mennä metrolla: metromatka Helsingin keskustasta Puotilaan kestää noin 15 minuuttia. Puotilan metroasemalta on puolestaan noin 10 minuutin kävelymatka kartanolle ja voit kävellä sinne upeaa lehmusten varjostamaa Rantakartanontietä pitkin. Puotilaan pääsee myös busseilla.

Puotilassa on paljon nähtävää

Puotila on viehättävä kaupunginosa Helsingissä. On hämmästyttävää, että niinkin lähellä kaupungin keskustaa sijaitsee niin hieno ja rauhallinen miljöö. Aivan kartanon vieressä sijaitsevat Puotilan viljelypalstat, joiden kukkaloistoa voi ihailla keväästä syksyyn. Voit yhdistää ravintolassa käymiseen myös uimarantapäivän, sillä vieressä sijaitsee kaunis Puotilan uimaranta.

Kartanon ympäristö on myös hieno paikka piknikin viettoon. Voit istuskella nurmella isojen puiden alla ja kävellä läheisellä Juorumäellä. Puistossa sijaitsee lisäksi kaunis Puotilan kappeli, joka on aikoinaan toiminut kartanon viljavarastona. Nykyään se on suosittu hääkirkko ja vihkimisen jälkeen monet hääparit suuntaavat jatkamaan hääjuhlintaa juuri Puotilan kartanolle. Jos olet onnekas, saatat päästä ihailemaan kaunista hääparia, kun he siirtyvät puiston läpi kartanolle.

Kun seuraavan kerran pohdit, missä Helsingin kaupunginosassa et ole vielä käynyt syömässä, muista Puotila ja sen kartano upeine ympäristöineen. Voihan olla, että Puotilan kartanosta muodostuu uusi lempiruokapaikkasi ja suosikkiretkikohteesi.

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this