Ruokailu kokemukseen keskittyminen on hyvin tärkeää – jopa kun olet yksin

on

|

views

and

comments

Elämme nykyään hyvin hektisessä maailmassa. Kaikilla tuntuu olevan koko ajan kiire jonnekin, eikä tämä kiire vaikuta loppuvan ikinä. Näissä tapauksissa on hyvin tärkeää muistaa rauhoittua. Tuomalla rauhallisen hetken arjen keskellä auttaa sinua jatkamaan. Tämän takia jopa ruokailu kokemukseen keskittyminen on hyvin tärkeää.

Tämä saattaa unohtua erityisesti silloin, jos asut yksin tai jos asuinkumppani eivät ole kotona vaikka viikonloppuna. Tämä artikkeli auttaa sinua muistuttamaan miksi tämä on silti aivan yhtä tärkeää, ja miten voit näin tehdä.

Jätä pelaaminen eri ajalle

Suurin osa meistä käyttää puhelinta oikeastaan koko ajan. Sitä käytetään niin töiden tekemiseen kuten myös pelaamiseen. Nykyään jopa lottonumerot tarkastetaan näppärästi puhelimen avulla.

Vaikka monet meistä ovat tottuneet käyttämään puhelinta oikeastaan koko ajan, on olemassa hetkiä, jolloin puhelin tulee pistää pois. Yksi näistä on ehdottomasti ruokailuhetki. Keskittymällä siihen, mitä oikeastaan syöt, voit keskittyä nauttimiseen paljon paremmin. Jos et ole kokeillut tätä hetkeen, suosittelemme tekemään näin välittömästi. Saatat jopa yllättyä siitä, kuinka suuri ero on kyseessä

Keskittyminen illalliseen on hyvin tärkeä asia

Illallisella on jopa yllättävän suuri vaikutus meihin kaikkiin. Tätä asiaa on tutkittu hyvin monta kertaa. Esimerkiksi sillä, onko nuoret lapset tottuneet syömään yhdessä vanhempiensa kanssa tiettyyn aikaan on hyvin suuri vaikutus heidän kehitykseensä. Vaikka jossain vaiheessa alat tietenkin syömään joko muiden kanssa tai yksin, tämä ei tarkoita sitä, että illallisen tärkeys pienentyisi jollain tavalla.

Tämä saattaa unohtua varsinkin silloin, jos asut yksin. Jos et ole hetkeen käyttänyt aikaa itsellesi ruoan tekemiseen, on hyvä idea lisätä tämä osaksi arkeasi. Voit huomata jopa yllättävän nopeasti, kuinka suuri vaikutus tällä on sinun yleiseen mielialaasi.

Aamiainen aloittaa päivän

Tietenkin illallinen on hyvin tärkeä asia, mutta se ei ole tunnetusti päivän tärkein ateria. Tämä on nimittäin tietenkin aamupala. Erityisesti suomalaiset tuppaavat jättämään tämän pois päivästää, mikä ei ole todellakaan kannatettavaa. Jos aamupalan tekeminen aamun kiireessä tuntuu liian vaivalloiselta, kokeile sen tekemistä edellisenä iltana. Sillä tavalla voit varmistaa, että saat tarvittavasti energiaa koko päivän ajalle.

Vie itsesi ulos silloin tällöin

Tietenkin on hyvä idea, että opit tekemään ruokaa itsellesi vaikka asuisit yksin. Tämä on tapa huolehtia itsestäsi, ja se auttaa ylläpitämään jopa mielialaasi. Sen lisäksi on hyvä muistaa, että voit myös hemmotella itseäsi. Jos esimerkiksi rakastat ravintolassa käymistä, sinun ei tarvitse odottaa, että joku veisi sinut ulos syömään.

Joitakin saattaa jännittää yksin ulkona ravintolassa käyminen. Jos haluaisit kokeilla uutta ravintolaa, mutta sinulla ei ole seuraa, sinun ei tarvitse hätäillä asiasta. Voit ottaa mukaasi jonkinlaisen niin sanotun suojuksen. Tämä voi olla esimerkiksi mielenkiintoinen aikakauslehti, tai vaikka kynä ja lehtiö. Heti, jos sinulle tulee epävarma olo, voit kaivaa nämä esille. Niiden avulla saat mielesi nopeasti muualle, ja voit keskittyä ruoasta nauttimiseen – jopa silloin, kun olet yksin.

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this