Parhaita ravintoloita Helsingissä

on

|

views

and

comments

Tandoor

Tandoor on sijainnut samalla erinomaisella paikalla jo yli 10 vuotta. Tämä intialainen ravintola sijaitsee keskellä Helsinkiä Kampin metroaseman ja ostoskeskuksen välittömässä läheisyydessä. Tässä intiimissä ravintolassa sinun on mahdollista niin käydä lounaalla kuin syödä maittava aasialainen päivällinenkin. A la carte-lista on tarjolla koko aukiolon ajan.

Tandoorin ruoka on perinteistä intialaista ilman suurempia moderneja kotkotuksia. Tunnelma on varsin rento ja kotoisa intialaiseen teemaan mukavasti sopien. Tandoor on auki myös sunnuntaisin ja omaa hyvän terassin kesäisin. Ravintola on myös ilmastoitu, joten kuumempanakin kesänä hiki tulee ainoastaan maittavan ruuan mausteista. Suosittelemme lämpimästi tätä perinteistä intialaista ravintolaa.

 

Dylan Kottby

Dylan Kottby on hieman erikoisempi moderni ravintola sijaiten Oulunkylän ja Käpylän rajalla. Tämä ravintola on suunniteltu varsin harvinaisessa 60-luvun kansainvälisessä hengessä ja on jo sinänsä hieno kokemus ruokailijalle. Ravintolassa on loistava salaattibuffet ja varsin paljon valinnanvaraa myös kasvissyöjälle. Dylanin periaate on noutopöytä ja notkuvista pöydistä onki ruokailijan helppo valita omaa mieliruokaansa. Myös lapset on otettu hyvin huomioon ja Dylanissa onkin lapsille oma TV- ja leikkinurkkaus! Tämä ei ole aivan tavallista useimmissa ravintoloissa.

Ruokalista ravintolassa on kansainvälinen ja moderni. Dylanin erikoisuutena ovat jo edellä mainitut salaatit, joten salaattien ystävä on paikassa kuin kotonaan. Ravuntolan tunnelma on muutenkin kotoisa, rento ja kursailemation. Ravintola on erittäin lapsiystävällinen ja myös kesää varten ilmastoitu.

 

Lyon

Ravintola Lyon on varmasti monelle Helsingissä ja etenkin Töölössä asuvalle tuttu. Sijainti aivan Oopperataloa vastapäätä ei ole myöskään todellakaan mikään haittatekijä tämän klassisen ravintolan suosiolle. Tämä ravintola on tarjonnut gastronomisia elämyksiä etenkin kulttuurista kiinnostuneelle väelle jo yli 40 vuoden ajan. Lyonin ruokalista nojaa pitkälti ranskalaisen keittiön oppeihin. Lyon on pyrkinyt myös tuomaan hieman skandinaavista makua kansainvälisen klassisesen ruokalistan mausteeksi.

Ruokalista on siis klassinen ja ranskalaista keittiötä mukaileva, kuitenkin skandinaavisella vivahteella. Ravintola on erikoistunut gourmet-ruokaan ja erilaisiin huippuluokan viineihin. Tunnelma on silti varsin kotoisa ja siinä on pyritty tavoittelemaan perinteisen bistron tyyliä. Kannattaa myös huomata, että Lyon on yksi niistä Helsingin ravintoloista, joka läytyy kuuluisasta Michelinin oppaasta.

 

 

 

 

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this