Lasten kanssa ravintolassa

on

|

views

and

comments

Monet välttelevät ravintoloihin menemistä, sen pelon kanssa, että lapset eivät jaksa käyttäytyä koko aikaa nätisti. Lapset kuitenkin pitävät usein ravintolaan menemisestä, he vain eivät pidä tylsyyden tunteesta. Siksi onkin tärkeää keksiä lapsille jotakin viihdyttävää tekemistä, jota he voivat harrastaa ruokaa odotellessa.

Helpoin vaihtoehto

Teknologia, kuten puhelin tai tabletti, voi olla loistava apuväline, jonka avulla lapsi voi viihdyttää itseään ravintolassa, kunnes ruoka saapuu. Älypuhelimella lapset voivat pelata pelejä, katsella elokuvia, kuunnella musiikkia ja jopa piirtää kuvia odottaessaan. Kannattaa vain muistaa ottaa mukaan kuulokkeet, jotta älylaitteen äänet eivät pääse häiritsemään muita ravintolan asiakkaita.

Lapset kuitenkin käyttävät älylaitteitaan usein jo todella isoja määriä päivittäin. Ymmärrettävästi iso osa vanhemmista tahtoisikin siksi löytää muita vaihtoehtoja lastensa viihdyttämiseksi. Siksi olemme myös kirjanneet ideoita joihin ei tarvitse teknologiaa.

Ikään sopivaa tekemistä

Avain onnistuneeseen ja miellyttävään päivälliskokemukseen lasten kanssa on löytää keinoja, joilla heidät saadaan osallistumaan toimintaan, joka on turvallista, ikään sopivaa ja hauskaa.

Nuoremmat lapset

Pienemmille lapsille kannattaa kokeilla yksinkertaisia pelejä, kuten ”Minä näen” -leikkiä tai klassista ”Laiva on lastattu” -leikkiä. Nämä helpot mutta viihdyttävät aktiviteetit auttavat kuluttamaan aikaa aterian odottamiseen häiritsemättä muita ruokailijoita.

Voit myös ottaa mukaan joitakin lapsesi lempileluja tai -kirjoja, joilla hän voi leikkiä ravintolapöydässä. Myös puuhakirjat ovat mielekkäitä useimpien lasten mielestä. Muista vain ottaa mukaan tarpeeksi kyniä!

Pieniä pelejä, kuten palapeli tai muistipeli, on myös mahdollista pelata ravintolan pöydillä tai vaikka pöydän vieressä lattialla. Nämä pelit ovat hyviä pitämään lapsen keskittyneenä pitkänkin tovin.

Vanhemmat lapset

Isommatkin lapset usein pitävät yksinkertaisistakin peleistä, kuten ”Laiva on lastattu”, sillä niitä ei tule pelattua usein ja on mahdollista tehdä niistä haastavampia tekemällä pieniä muutoksia sääntöihin. Näitä erilaisia versioita on mahdollista löytää netistä.

Toinen hyvä idea on korttipelit, jotka ovat hyvä tapa pitää lapset kiireisinä ja samalla voitte viettää laatuaikaa perheen kesken. Klassiset pelit, kuten järvi, ristiseiska tai Uno, pitävät vanhemmatkin lapset, ja miksei aikuisetkin, viihdytettyinä ruoan saapumiseen asti.

Vanhemmat lapset voidaan myös ottaa mukaan aterian suunnitteluun – anna heidän auttaa valitsemaan, mitä ruokia tilataan ruokalistalta. Ruokien valinnasta voi jopa onnistua tekemään omanlaisensa pelin. Tämä auttaa myös siihen, että lapset voivat haluta maistaa jotakin uutta ja laajentaa makupalettiaan.

Lapset rohkeasti mukaan ravintolaan

Yhteenvetona voidaan todeta, että lasten kanssa ulkona syöminen voi olla myönteinen kokemus. Pienellä valmistautumisella ja ikäkaudelle sopivilla aktiviteeteilla voit varmistaa, että perheillallinen on stressitön ja miellyttävä kaikille. Ja jos kaikki muu ei auta, muista, että joskus jopa oman pillin tai lusikan antaminen jokaiselle lapselle tekee ihmeitä!  Älä unohda myöskään tarjota lapsille aterian päätteeksi erityistä jälkiruokaa. Näin kaikki pysyvät hymyilevinä, kunnes on aika lähteä.

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this