Hyvä tietää pihveistä

on

|

views

and

comments

Pihvejen kanssa kannattaa aina olla todella tarkka. Jos olet saanut vihjeen kaveriltasi että jossain ravintolossa ei tarjoilla hyviä pihvejä, kannattaa se ravintola lähes poikkeuksetta jättää kokeilematta.

Yksi todella tärkeä juttu tietää pihveistä on se, että enempi pihviä paistetaan niin sitä sitkeämpi pihvistä tulee. Kaikki ovat varmasti aluksi hyvin epätietoisia siitä, että pihvejä voi paistaa monella eri tavalla. Aluksi olin myös itse todella epätietoinen siitä että pihvejä voi paistaa ja syödä toisellakin tavalla kuin sitten normaali koti paistettuna, eli well-done paistettuna. Muistan vielä hyvin ensimmäisen kerran kun maistoin medium – well-done paistettuja pihvejä. Oi, kuinka se maistui niin paljon paremmalta kuin well-done paistettu! Ei ollut sitä samaa sitkeyttä. Maku oli täysin erilainen kuin mitä se oli kun se oli well-done paistettu. Uskomatonta että sama pihvi voi maistua niin erilaiselta kun sitä vaan paistaa eri tavalla.

Ravintoloissa myydyin ja tarjotuin vaihtoehto on ilman muuta medium paistettu pihvi. Tällöin pihvi ei ole riian raaka eikä myöskään liian ylikypsä. Niin kuin nimike medium jo varmasti sanoo, on tämä se väli-vaihtoehto kaikelle. Tämä vaihtoehto ei ole yhtään hassumpi. Verta pihvissä saattaa näkyä vähän, joka on täysin normaalia.

Oma henkilökohtainen suosikkini on ilman muuta medium-raaka vaihtoehto. Tämä vaihtoehto on ehdottomasti se kaikkein paras. Voi kuinka hyvältä se oikealla tavalla paistettu hyvä fillet pihvi voikaan maistua. Se suorastaan sulaa suussa kun se on medium-raaka. Tämä vaihtoehto ei välttämättä sovi kaikille. Jos et tykkää verestä, älä edes harkitse tätä vaihtoehtoa. Aluksi en itsekkään tykännyt siitä kun näkyi verta, mutta kun kerran maistoin, en enää tilannut mitään muuta.

Pihvejä voi myö tilata raaka-paistettuina.  Jos vihaat sitkeitä pihvejä, voi tämä vaihtoehto olla juuri sinulle parhaiten sopivin. Raaka ei myöskään suositella henkilöille jotka eivät voi sietää verta ja/tai sen näkemistä.

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this