Fuchka Bangladesilaista katuruokaa Oulusta

on

|

views

and

comments

Fuchka on Suomen ensimmäinen Bangladeshilainen pikaruokaravintola, joka tarjoaa Bangladeshissa hyvin tunnettua pikaruokaa, Oulussa Nummikatu 32:ssa. Avoinna he ovat maanantaista perjantaihin kello 10:00-21:00 välisenä aikana sekä lauantaina ja sunnuntaina 11:00-21:00 välisenä aikana.

Bangladeshilainen ruoka rinnastetaan monesti intialaiseen ruokaan, mutta eroavaisuuksiakin näiden kahden ruoan väliltä löytyy. Bangladeshilaiset ruoat vaihtelevat hyvin paljon alueittain, toisaalla ruoka saattaa olla todella tulista, kun taas toisaalla se voi olla hyvinkin makeaa. Paikallisten eroavaisuuksien lisäksi Bangladeshilaisessa ruoassa käytetään myös paljon samankaltaisia raaka-aineita, jotka esiintyvät monesti Bangladeshilaisissa ruokapöydissä. Ruuan perusraaka-aineena toimivat riisi, atta-jauho, pavut, linssit, kasvikset, makean veden kalat, kana ja lampaanliha.

Fuchkasta löydät Bangladeshilaisen katukeittiön ruokia, niin pienempään kuin suurempaankin nälkään. Idea yritykseen on syntynyt suoraan ihmisten kysynnästä Aasian matkailun lisäännyttyä rajusti.

Fuchkan menusta löytyvät Bangladeshin sormiruokien suosikit. Näitä ovat esimerkiksi:

Alu Chopit, jotka sisältävät perunaa, porkkanaa, herneitä, sipulia, vehnäjauhoa, chiliä, sinappiöljyä. Kastikevaihtoehtoina toimii jogurttiraita, makea chili tai ketsuppi. Hinnaksi tälle herkulliselle annokselle on laitettu 5.60 euroa, kyseiseen annokseen sisältyy myös salaatti.

Fuchkat, joihin voit valita sisälle peruna, kana, härkä tai tonnikala täytteen. Lisäksi tämän rapeakuorisen ”leipämäisen” päälle laitettavaan seokseen voidaan laittaa kananmunaa, chiliä sekä suolaa. Kastikkeeksi tälle huikealle annokselle kuuluu Tamarindi-kastike. Tähän annokseen kuuluu myös ranskalaiset, salaatin sekä juoman. Hinnaksi tälle annokselle on laitettu Fuchan nettisivuilla vain 12.95 euroa ja lounasaikaan 8.95 euroa.

Listalta löytyy myös heidän munakasateriansa. Munakasaterian hinta on 8.90 euroa. Tähän makoisaan ateriaan sisältyy munakas (kananmuna, sipuli sekä chili), parathaleipä sekä salaatti ja juoma.

Melkein Oulun keskustassa sijaitseva Fuchka ravintola on sisustettu hyvin modernisti sekä minimalisesti. Ravintolassa on hyvin rauhallinen ja mukava tunnelma, joten siellä voi istuskella ja nauttia ruoista pidempäänkin. Fuchka ravintola sijaitsee myös useiden katuparkkipaikkojen äärellä, joten jos kuljet ravintolaan autolla, parkkipaikan löytämisen suhteen ei pitäisi olla ongelmaa.

fucha

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this