Cargo Coffee + Vegetarian Food – herkullista kasvisruokaa Helsingissä

on

|

views

and

comments

Nyt on aika tutustua yhteen Suomen kasvisravintoloiden helmistä, nimittäin keskellä uutta Helsinkiä sijaitsevaan Cargo Coffee + Vegetarian Food -ravintolaan. Cargo on suhteellisen uusi tulokas pääkaupungin ravintolascenessä, ja onkin avattu toukokuussa 2015. Nuoresta iästään huolimatta se on onnistunut voittamaan niin monen helsinkiläisen kuin ulkopaikkakuntalaisenkin sydämen, ja sitä onkin suitsutettu monen monissa blogeissä ja lehtiartikkeleissä, esimerkiksi tässä ja tässä.

Tämä lyhennettynä Cargona tunnettu ravintola-kahvila sijaitsee mukavalla paikalla, nimittäinkin Eerikinkadun, Ruoholahden ja Jätkänsaaren solmukohdassa. Ravintolan rakennus ei ehkä ulkoa päin herätä hirveästi kiinnostusta tai luottamusta ja saattaakin helposti jäädä huomaamatta, ellei tiedä mitä hakea. Cargo on nimittäin rakennettu metallisista merikonteista, ja löytyy juuri siitä kohtaa, missä pyörätie kaartaa alikulkuun. Tämä ravintola on kuitenkin kaiken etsimisen vaivan arvoinen, ja on tietenkin remontoitu täyteen loistoonsa ja hienoon kuntoon. Viihtyvyyden takaavat isot ikkunat, kiiltävät pinnat ja tyylikäs minimalistisen skandinaavinen sisustus.

cargo

Pääosa menun tuotteista on maidottomia, gluteenittomia ja sokerittomista raaka-aineista valmistettuja. Lähi- ja luomuainekset kuuluvat tietenkin ravintolan raaka-aineiden kuntaan. Tunnelma ravintolassa on rento ja avoin, ja intohimo kokkaamiseen näkyy laadukkaasta ruokalistasta. Cargon keittiöstä vastaakin nykyään Sami Tallberg, villiruokakokki ja villiyrttispesialisti.

Cargo-ravintolassa tarjoillaan sekä aamupalaa, lounasta kuin illallistakin vuoden ympäri. Uudistetulta illallisruokalistalta löytyy muun muuassa lehtikaalicaesar, fenkolipasta, vegaaninen kurpitsarisotto ja suklaa-kirsikka bake. Aamupalaa ja lounasta Cargossa on tarjolla joka päivä, ja aamiaisherkkuihin kuuluu esimerkiksi supermehut, Johan & Nyströmin kahvit, croissantit ja wake up bowlit. Viikoittain vaihtuva kasvislounas tarjoillaan maanantaista perjantaihin, ja viikonloppuisin on tarjolla päivämenu, johon kuuluu muun muuassa vegaaniset aamiaispannukakut, aamiaispuuro ja aamiaismunakas. Juomapuolella tarjoiluihin kuuluu muun muuassa viinejä, Cargossa itse kehiteltyjä mehuja, smoothieita ja muita alkoholittomia juomia.

cargo2

Lisäksi ravintolan katolla on terassi, jossa voi aurinkoisina päivinä nauttia ihanasta auringonpaisteesta.  Cargossa voi myös järjestää pienimuotoisen yksityistilaisuuden, tai pyytää ravintolaa järjestämään tarjoilut omiin tilaisuuksiin. Hiljattain Cargo laajensi toimintaansa myös Mikonkadulle Helsingin keskustaan, sillä siellä TRE-liikkeen toimitiloissa sijaitsee ravintolan Cargo to Go -toimipiste, josta saa mukaan tai paikan päälle nautittavaksi maukkaita ja ravintorikkaita annoksia.

 

 

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this