Herkullisia makuelämyksiä Gaijin-ravintolasta Helsingissä

on

|

views

and

comments

Gaijin on Tomi Björckin ja Matti Wikbergin toinen yhteinen ravintola, joka avasi ovensa huhtikuussa 2011. Ravintola onkin jo yli viiden vuoden mittaiseksi yltäneellä urallaan saanut huumaavia arvosteluja niin sanomalehdissä kuin blogeissa, esimerkkejä löydettävissä vaikkapa täältä ja täältä, eikä ravintolan suosio osoita laantumisen merkkejä. Suosittelemmekin pöytävarauksen tekoa, kun haluat ottaa selvää siitä, onko ravintola kaiken hypetyksen arvoinen. Pöydät saattavat jo olla täyteen buukattuja suosittuina ajankohtina, kuten jouluna, uutena vuotena ja ystävänpäivänä.

gaijin

Gaijin sijaitsee herkullisella paikalla Bulevardin ja Yrjönkadun kulmalla Helsingissä. Sisustukseltaan se on aasialaistyylinen, siis tumma ja pelkistetty. Gaijin tarjoaa ainutlaatuisen makumatkan Pohjois-Aasiaan, ja yhdisteleekin häikäilemättömästi Japanin, Korean ja Pohjois-Kiinan perinteisiä ruokia modernilla twistillä. Tällaisia makuelämyksiä yhdisteleviä ravintoloita ei löydykään montaa ympäri maailmaa, joten Gaijin on melkeinpä ainutlaatuinen koko maailmassa! Kuinka onnekkaita pääkaupungissa vierailevat tai asuvat hyvien ravintoloiden ystävät ovatkaan saadessaan nauttia tästä ravintolasta Helsingissä. Lisäksi Gaijin tuo Helsingin ravintolasceneen myös raikkaan tuulahduksen rentoutta, sillä tässä ravintolassa fine dining tarjoillaan rennossa ilmapiirissä, eikä kenekään tarvitse jäykistellä tässä ravintolassa.

Sitten itse syömiseen ravintolassa. Ruokakonsepti täällä on yksinkertainen: elämys on tarkoitettu jaettavaksi. Suurin osa ruoista Gaijinissa on siis suunniteltu jaettaviksi koko pöytäseurueen kesken. Keittiömestarit ovat suunnitelleet kaksi herkullista menua, joista pöytäseurue voi valita mieluisensa ja näin hypätä makujen matkaan.  Ravintolasta lähtiessä ei varmastikaan jää nälkä, sillä esimerkiksi Menu Gaijin (66 €/henkilö) sisältää 9 ruokalajia ja jälkiruuan! Menuille on tietysti myös suunniteltu juomapaketit, jotka vain täydentävät ruokien makuja. Raaka-aineet Gaijinissa ovat ensiluokkaisia, ja osaa edes näkee hyvin harvoin Suomessa. Gaijin on esimerkiksi yksi harvoista ravintoloista maailmassa – ja ensimmäinen Suomessa – josta saa aitoa, Japanissa kasvatettua Kobe-härkää.

Jos et onnistu saamaan pöytää, niin voit myös nauttia pienistä snack-annoksista ja erinomaisesta viinilistasta ravintolan lounge bar -alueella. Ravintolasta voi myös vuokrata yksityisen tilan erilaisiin tilaisuuksiin, kuten illanistujaisiin, häihin, ristiäisiin jne. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin ravintolan tiloista, joihin kuuluvat lämmin dining-sali, intiimi kabinetti, rento lounge bar -alue ja  sosiaalinen ’communal table’ ja aurinkoinen ulkoterassi.

gaijin2

 

Share this
Tags

Must-read

Top 3 brunssit Jyväskylässä

Jos olet Jyväskylässä ja etsit parhaita brunssipaikkoja, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan! Brunssi on loistava tapa aloittaa viikonloppu runsaalla aterialla, jossa yhdistyvät aamiais-...

Japanilainen ruokakulttuuri

Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan. Se on kehittynyt Japanissa vuosisatojen saatossa kulttuurin, ilmaston ja maantieteen vaikutuksien alaisena. Ruokalajit ovat...

Argentiinalainen keittiö

Argentiinalaisessa keittiössä korostuu ennen kaikkea yhdessä syöminen. Ateriat ovat aina sosiaalisia tapahtumia ja ruokaa valmistetaan ja syödään perheen ja ystävien kanssa. Argentiinalaisista ruokalajeista ei...

Recent articles

More like this