50bestrestaurants.fi – kulinaristien kohtauspaikka

Melkeinpä kaikki meistä nauttivat hyvästä ruuasta ja ravintolassa ruokailemisesta, jolloin voi vaan keskittyä makuelämykseen ilman, että tarvitsisi sijoittaa tuntikausia aikaa ainesten hankkimiseen, kokkaamiseen tai pöydän korjaamiseen jälkikäteen. Kaikilla meistä on jokin suosikkipaikka ulkona syömiseen. Paikka, jossa ruoka maistuu aina yhtä vastustamattoman herkulliselta, ja jonka erinomaisuutta voi hehkuttaa muillekin.

Suomessa on yllättävän paljon valinnanvaraa ravintoloissa ruokailemisen suhteen nälän yllättäessä. Viime vuosina vaihtoehtojen kirjo on monipuolistunut ja tarjolla on laaja valikoima eri maiden keittiöiden parhaimmistoa tarjoavia ruokapaikkoja ja konseptiltaan yllättäviä ja luovia ravintoloita. Jokainen lienee joskus ollut tilanteessa, jossa iskee peräti valinnanvaikeus ulos syömään lähdettäessä, sillä vaihtoehtoja on niin monia ja tila vatsalaukussa on kuitenkin rajallinen.

Koska aihe koskettaa niin monia ja lähes kaikissa meissä asuu pieni kulinaristi, päätimme tehdä asialle jotain. Vuonna 2011 avattu 50bestrestaurants.fi on kaikille hyvän ruuan ystäville tarkoitettu suomenkielinen sivusto. Sen tarkoitus on levittää sanaa omasta mielestämme maamme parhaimmista ravintoloista, olipa kyseessä sitten korkealuokkainen fine dining -ravintola tai lähiökorttelissa piilevä pieni helmi. Lisäksi pyrimme käsittelemään sivustomme postauksissa ruokaa ja ravintola-alaa monipuolisesti eri näkökulmista. Kirjoitustyyliltään sivustomme on rento, leppoisa ja helposti lähestyttävä. Pyrimme päivittämään sivustoa mahdollisimman usein ja kirjoittamaan ajankohtaisista tai muuten mielenkiintoisista tai tärkeiksi kokemistamme aiheista.

Sivuston takana häärii aivan tavallisia ihmisiä, jotka sattuvat olemaan suuria ruuan ystäviä. Motivaationamme on yksinkertaisesti suuri rakkaus ja palava intohimo herkulliseen ruokaan amerikkalaisista hampurilaisista italialaisiin canneloneihin ja suussasulavasta sushista maukkaisiin lehtipihveihin. Toivomme, että lukijamme viihtyvät sivustollamme, ja että sen lukeminen saa veden herahtamaan kielelle yhä uudelleen ja uudelleen. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja mahdollisia toivomuksia siitä, mitä aiheita lukijat kenties toivoisivat sivustollamme käsiteltävän.